Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de chemie

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

Chemie is de wetenschap die materie, ofwel stoffen, bestudeert. Als chemicus probeer je de eigenschappen van stoffen, zoals dichtheid, kleur en smaak, te verklaren. Om dat te kunnen doen, moet je alles leren over de onderdelen waaruit stoffen zijn opgebouwd, atomen en moleculen: je leert hoe je moleculen maakt, wat hun structuur en eigenschappen zijn en hoe ze met elkaar reageren.


Chemie is bovendien een heel breed vakgebied dat nauw verweven is met andere wetenschappen zoals fysica, biologie en wiskunde. Die vakken komen dus ook uitgebreid aan bod. Alleen zo kan je de ontwikkelingen binnen chemie in een bredere context leren zien.


Zo kan je zelf nieuwe stoffen en materialen maken of oplossingen zoeken voor allerlei problemen. Dat is wat je als chemicus leert.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot de master in de chemie, met de volgende mogelijke opties:

Onderzoek en Ontwikkeling
Onderwijs
Bedrijf en Maatschappij
Er is enorm veel vraag naar chemici. Als master in de chemie heb je dus mooie carrièrekansen en kan je bij de meest uiteenlopende werkgevers aan de slag:

Je kan kiezen voor de wetenschap en je volop toespitsen op het onderzoek, fundamenteel of toegepast: aan de universiteit of daarbuiten, in onderzoeks- en ontwikkelingscentra, klinische, private of openbare laboratoria.


In het bedrijfsleven zijn er tal van mogelijkheden: productie, onderzoek en ontwikkeling, management, kwaliteitsbeheersing, productverbetering en verkoop, veiligheids- en milieubeleid… Helemaal afhankelijk van de richting waarin jij je hebt gespecialiseerd: denk maar aan de farmaceutische industrie, petrochemie, computerindustrie, de voedingssector… Van kmo’s tot multinationals.


Er zijn ook heel wat chemici aan de slag bij overheidsdiensten belast met volksgezondheid, milieu, veiligheid, forensisch onderzoek…
Geef je graag je kennis en passie voor chemie door? Het onderwijs staat te springen voor leerkrachten chemie die de interesse van de volgende generatie aanwakkeren.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's