WO Bachelor
Geen recensies

Bachelor in de diergeneeskunde

Universiteit Antwerpen, In Antwerpen
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Diergeneeskunde zoekt een antwoord op vragen zoals:
- Wat zijn de meest voorkomende ziektes bij huisdieren?
- Hoe houdt een veehouder zijn dieren gezond en de melkproductie op peil?
- Hoe voorkomen we varkenspest en mond-en-klauwzeerepidemieën?
- Wat is nodig om de kwaliteit en veiligheid van vis, vlees en zuivelproducten te garanderen?


Aan de Universiteit Antwerpen kies je met de bacheloropleiding diergeneeskunde voor een intensieve opleiding en meteen ook voor een vlot contact met je docenten.


We vinden het ook belangrijk dat je vlot en veilig leert omgaan met dieren: in onze demonstratiestal De Ark leer je al doende alles over dierengedrag en dierenwelzijn."

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Je bachelordiploma geeft je rechtstreekse toegang tot de master in de diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Dat is de enige Vlaamse universiteit die deze masteropleiding organiseert. Via wederzijds overleg zorgen we ervoor dat je na je bacheloropleiding in Antwerpen probleemloos kan aansluiten bij de masterstudenten in Gent.

Blijf je liever aan de Universiteit Antwerpen? Na je bacheloropleiding kan je ook rechtstreeks doorstromen naar de master in de biomedische wetenschappen (6 afstudeerrichtingen) of naar de master in de biochemie en de biotechnologie.

De meeste dierenartsen werken als zelfstandig dierenarts, eventueel in een groepspraktijk. Ga je later niet aan de slag in een dierenartspraktijk? Je hebt ook jobmogelijkheden in de levensmiddelenindustrie, in de farmaceutische sector en veevoederbedrijven, of in het onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...

Lees meer over Universiteit Antwerpen