Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de fysica

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

Fysica onderzoekt de basiswetten van de natuur.Als fysicus balanceer je voortdurend tussen theorie en experiment en werk je door jouw onderzoek aan de maatschappij van morgen.


De ene keer denk je na over fundamentele vragen vanachter je bureau. De andere keer sta je in het labo en doe je onderzoek in de praktijk. De opleiding fysica is dan ook een heel gevarieerde opleiding met de nadruk op fundamentele kennis en fundamenteel onderzoek.


De bacheloropleiding biedt jou een algemene wetenschappelijke vorming en een grondige inleiding in de fysica én in de wiskundige basisdisciplines. Hierbij zijn zowel theorie als oefening belangrijk. We maken van jou al in de bachelorjaren een theoretisch of experimenteel fysicus: je leert de theorie toe te passen om zo allerlei problemen op te lossen. Pas in je master maak je een echte keuze.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot de master in de fysica, met de volgende mogelijke opties:
- onderwijs
- management
- onderzoek

Los van je gekozen optie, kies je in je master ook voor een van de volgende specialisaties:
- Nanofysica
- Subatomaire fysica
- Moleculaire biofysica en medische fysica
- Theoretische fysica

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's