Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de industriële wetenschappen: bouwkunde

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

Als ingenieur bouwkunde sta je met je voeten in de praktijk, of beter: in de bouwputten waaruit straks nieuwe huizen verrijzen, of kantoren, shoppingcentra, voetbalstadions, wegen, tunnels en bruggen.


Die constructies hebben allemaal stevige steunbalken nodig en een structuur die de tand des tijds doorstaat. Dat wordt jouw werk. Dat die gebouwen moderne en duurzame materialen bevatten en volgens innovatieve constructietechnieken werden neergezet, komt door jou.


In deze opleiding ga je problemen analytisch te lijf en graaf je naar de fundamenten van een vraagstuk. Maar je houdt het niet bij theorieën en principes. Jij wil ze toepassen, in de praktijk brengen en testen. Daarin word jij als toegepaste wetenschapper een kei.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreeks toegang tot de master in de industriële wetenschappen: bouwkunde.


Er is momenteel een chronisch tekort aan technologische hooggeschoolden, dus met een masterdiploma op zak is er werk te over.
- Als bouwkundige kan je straks aan de slag als werf- of projectleider. Je speelt met je technische vaardigheden en je oog voor veiligheid, kwaliteit en milieu een cruciale rol, of
- Je wordt ontwerpingenieur of stabiliteitsingenieur en je tekent nieuwe constructies die ruimtelijk, functioneel én economisch verantwoord zijn, of
- Je verzilvert al je technische bagage in een commerciële rol. 

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Open dagen
juni 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.