Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de informatica

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

Informatica is de wetenschap die zich bezig houdt met het beheren en verwerken van gegevens tot informatie met behulp van computers en netwerken. De ultieme bedoeling is dat anderen deze informatiestroom makkelijker kunnen verwerken. Als informaticus zoek je dus naar slimme en betrouwbare oplossingen voor vaak complexe problemen. Je vervat de realiteit in modellen en zet die werkelijkheid vervolgens om naar systemen en procedures die door computers kunnen worden verwerkt. Je leert hoe zulke systemen en procedures werken en hoe je die zelf kunt ontwikkelen.


Naast het ontwikkelen en mogelijk maken van allerhande toepassingen, is er ook nog de wetenschappelijke kant van informatica: er moet heel wat onderzoek gebeuren voor we met een nieuwe, efficiëntere techniek kunnen komen. Dat kan gaan om een nieuwe programmeertaal, een testmethode die meer fouten vindt, technieken die het netwerkverkeer efficiënter maken, het sneller maker van routines die patronen in data ontdekken, etc.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met het bachelordiploma informatica heb je binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot de master in de informatica, waarbij je keuze hebt uit drie afstudeerrichtingen:
- Computernetwerken en gedistribueerde systemen
- Databases
- Software engineering
en drie opties:
- Ondernemerschap
- Onderwijs
- Onderzoek en ontwikkeling


Je kan elke afstudeerrichting combineren met elke optie, wat je negen mogelijke combinaties geeft.
Wie informatica studeert, verzekert zich van een ruime keuze op de arbeidsmarkt en heeft het vooruitzicht op een boeiende carrière. 

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Open dagen
juni 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.