Bachelor in de rechten

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

De bacheloropleiding bestaat uit 3 pakketten opleidingsonderdelen:
- een stevige juridische basis: vrijwel alle basistakken van het Belgische recht, maar ook Europese en internationale rechtsvakken
- grondslagen en hulpwetenschappen: een brede algemene vorming met o.m. economie en sociologie
- juridische vaardigheden zoals argumenteren, debatteren en juridische teksten schrijven


Op die manier verwerf je niet alleen kennis, maar krijg je ook inzicht in het waarom van het recht zodat je in staat bent om autonoom en op een creatieve wijze – afhankelijk van de situatie – met rechtsregels te werken en ze toe te passen.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot de master in de rechten. Als je je wil specialiseren in fiscaal recht, kan je binnen de master in de rechten meteen kiezen voor de afstudeerrichting fiscaal recht.
 
De master in de rechten bereidt je optimaal voor op een job in een ruim werkveld. Uiteraard kan je later aan de slag in de zogenaamde togaberoepen: als advocaat, als magistraat of in het notariaat.
 
Maar dat is niet alles: dankzij jouw ruime opleiding kan je ook aan de slag in de bedrijfswereld, bij de overheid, in een internationale organisatie of in de non-profitsector. Daar werken onze afgestudeerden in een adviserende of leidinggevende functie.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's