Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

Opnieuw leren lopen, terug aan het werk, een blessure voorkomen, gewoon weer boodschappen doen… Als kinesitherapeut help je mensen met houdings- en bewegingsklachten. Zodat zij de draad van hun leven weer kunnen oppikken, gezond oud kunnen worden of gewoonweg de dingen kunnen doen die ze graag doen.


Net als in je latere beroepsleven kruip je tijdens je opleiding in 3 professionele rollen:
- clinicus: je leert hoe je patiënten behandelt en begeleidt
- wetenschapper: je doet wetenschappelijk onderzoek
- professional: je wordt een manager die een eigen praktijk kan leiden


Wist je dat de provincie Antwerpen het hoogste aantal ziekenhuisbedden in Vlaanderen telt? Daar kan jij straks een heleboel stage-ervaring opdoen.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot de master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie:
- bij musculoskeletale aandoeningen
- bij inwendige aandoeningen
- bij neurologische aandoeningen
- bij ouderen
- lerarenopleiding


Enkel na het behalen van het masterdiploma kan je het beroep van kinesitherapeut uitoefenen. Veel kinesitherapeuten associëren of werken samen in een zelfstandige praktijk. Andere gaan aan de slag in ziekenhuizen, revalidatiecentra of woon- en zorgcentra. Maar ook in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs liggen er kansen voor jou klaar.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's