Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de sociologie

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

Om te bestuderen hoe mensen samenleven, heb je een brede kijk op de samenleving nodig. Daarom kijk je bij de start van je opleiding over het muurtje naar disciplines zoals psychologie, economie, recht, filosofie, … Met deze inzichten als referentiekader verdiep je je vervolgens in de sociologie en de verschillende sociologische subdisciplines.
 
Wetenschappelijk onderzoek loopt als een rode draad doorheen je opleiding. Je besteedt veel aandacht aan statistiek en onderzoeksmethoden en voert onder begeleiding je eerste onderzoek uit.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot de master in de sociologie.

Veel sociologen vinden na hun masteropleiding werk in onderzoek en onderwijs, bijvoorbeeld als docent in het hoger onderwijs of als onderzoeker aan de universiteit … of daarbuiten. Want ook anderen doen beroep op sociologisch onderzoek. Je vindt sociologen zowat overal in beleidsvoorbereidende en managementfuncties: bij de overheid, in het bedrijfsleven en in de non-profitsector.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Open dagen
september 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.