Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor in de toegepaste taalkunde

Universiteit Antwerpen
Samenvatting
Antwerpen
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

In de bachelor toegepaste taalkunde leer je twee vreemde talen bijna zo goed als je moedertaal spreken én verdiep je je in de culturen van hun taalgebieden.


'Connecting cultures' is onze missie en die vertalen we naar een studieprogramma dat gericht is op:
- taalverwerving: Nederlands + twee vreemde talen
- vertaal- en tolkpraktijk
- kennis van de cultuurgebieden
De opties voor de twee vreemde talen zijn: Duits-Chinees, Duits-Engels, Duits-Frans, Duits-Italiaans, Duits-Spaans, Engels-Chinees, Engels-Frans, Engels-Italiaans, Engels-Spaans, Frans-Chinees, Frans-Italiaans, Frans-Spaans

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Na de bachelor toegepaste taalkunde maak je de keuze tussen vertalen en tolken (of een andere masteropleiding).


Als vertaler goochel je met taal, cultuur en technologie. Je herschrijft bronteksten voor een nieuw doelpubliek en maakt hiervoor gebruik van verschillende vertaalstrategieën en 'computer-assisted translation' tools. Ontdek de master vertalen.


Als tolk beheers je vreemde talen zo goed dat anderen denken dat je in die talen opgegroeid bent. Je vertaalt 'on the spot', zonder tools en kent de vreemde cultuur als je broekzak. Iets voor jou? Kies voor de master tolken.


De master meertalige professionele communicatie is multidisciplinair, met als grote componenten bedrijfskunde en bedrijfscommunicatie.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...


Lees meer over Universiteit Antwerpen

Contactgegevens Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's