Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

WO Bachelor Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Universiteit Leiden
Samenvatting
Leiden
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

Geneesmiddelenonderzoek, daar draait het om als je de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen in Leiden gaat studeren. Als geneesmiddelenonderzoeker wil je nieuwe, betere en veiliger geneesmiddelen ontwikkelen. Die geneesmiddelen zijn nodig om het leven van grote groepen mensen te verbeteren.

De bachelor Bio-Farmaceutische Wetenschappen is de enige opleiding in Nederland die je opleidt tot geneesmiddelenonderzoeker. In één opleiding combineer je scheikunde, geneeskunde en biologie. Je ontdekt stap voor stap het effect van geneesmiddelen op mensen en dieren. De moleculair-biologische technieken ontwikkelen zich razendsnel. Als student maak je mee hoe de geheimen van genetica en celbiologische processen worden ontrafeld in een bio-farmaceutische omgeving.

Het propedeusejaar voor de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen is een basisjaar om kennis te maken met de studie. De eerste maanden volg je vrijwel hetzelfde programma als studenten van de opleidingen scheikunde en life science & technology. Naast basisvakken als biologie en scheikunde richt je je ook op moderne methoden van geneesmiddelenonderzoek. Bovendien leer je hoe je nieuwe ideeën en wetenschappelijke theorieën kunt ontwikkelen en toetsen door middel van experimenten.

In het tweede jaar komen de farmaceutische vakken in de volle breedte aan bod. Maar al snel verschuift de nadruk naar farmaceutisch onderzoek. In het derde jaar krijg je de kans om je eerste stappen als onderzoeker te doen. Een docent uit één van de onderzoeksgroepen begeleidt je hierbij. Je kunt daarbij steeds meer je eigen interesse volgen. Zo mag je tijdens deze bachelor zelf het onderwerp van je afstudeerproject kiezen.

Afgestudeerden aan de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen komen terecht bij onderzoeksinstituten van universiteiten, academische ziekenhuizen, de overheid of onderzoeksafdelingen in het bedrijfsleven.

Universiteit Leiden

Universiteit Leiden

Door kwalitatief goed onderwijs, een breed aanbod van opleidingen en persoonlijke begeleiding biedt de Universiteit Leiden jou de ideale basis voor een wereldtijd én een wereldcarrière. De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier...


Lees meer over Universiteit Leiden

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in WO Bachelor Bio-Farmaceutische Wetenschappen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit Leiden

Universiteit Leiden

Rapenburg 70
2311 EZ Leiden

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over WO Bachelor Bio-Farmaceutische Wetenschappen? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's