Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Chemical Science and Engineering

Universiteit Twente
Samenvatting
Enschede, The World
3 uur
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd
1-9-2021
Deadline aanmelding: 1-7-2021

Over deze opleiding

Nieuwe materialen en processen ontwikkelen en verbeteren: daar draait het om bij de bacheloropleiding Chemical Engineering (Scheikundige Technologie) aan de Universiteit Twente.

Als chemisch technoloog ben je in staat de wereld om je heen te veranderen. Bij Chemical Engineering moduleer en ontwerp je grote en kleine productieprocessen, of je onderzoekt en karakteriseert de eigenschappen van nieuwe hightechmaterialen, of ontwikkelt deze. Dit alles doe je vanaf moleculaire en atomaire schaal tot fabrieksschaal. Naast scheikunde zijn ook natuur- en wiskunde essentieel: de studie is sterk geori├źnteerd op de technologische toepassing van de chemie.
In Twente ligt de focus op drie thema's: nanotechnologie, waar het gaat om de allerkleinste structuren, procestechnologie, waar het gaat om het ontwikkelen en ontwerpen van processen voor de chemische industrie, en materiaalkunde, waar het gaat om het verbeteren van eigenschappen van materialen of het ontwikkelen van nieuwe materialen.
Het toegepaste karakter van de studie zorgt voor veel variatie: maatschappelijke belangen, winstgevendheid, duurzaamheid, een goede planning en communicatie zijn vaak net zo belangrijk als de technologische oplossing. Na je studie kun je dan ook alle kanten op. Afgestudeerden werken niet alleen in de chemische industrie, maar ook in het onderzoek of in de consultancy.

Toelaatbare profielen

VWO N&TtoelaatbaarVWO N&GNatuurkunde Wiskunde B VWO E&MNatuurkunde Scheikunde Wiskunde B VWO C&MNatuurkunde Scheikunde Wiskunde B

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
NT2level2B1

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief10500 EUR2019 niet-EU/EER studenten10500 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR2020 instellingstarief10625 EUR2020 niet-EU/EER studenten10625 EUR2020 wettelijk tarief2083 EUR

Universiteit Twente

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...


Lees meer over Universiteit Twente

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Chemical Science and Engineering en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit Twente

Universiteit Twente

Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Chemical Science and Engineering? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's