Electrical Engineering

Universiteit Twente
Samenvatting
Enschede
3 uur
   
WO Bachelor
Engels
Voltijd

Over deze opleiding

De Engelstalige opleiding is gericht op het ontwikkelen en verbeteren van elektronische systemen. Je werkt met hightech systemen, zoals een chirurgische robotarm, satelliet of car-to-car communicatie.

Bij Electrical Engineering leer je hoe moderne technologie werkt en hoe je die kunt gebruiken om elektronische systemen beter, sneller of kleiner te maken. Jouw inspanningen vertalen zich in hightechtoepassingen gebaseerd op nanotechnologie, robottechnologie, elektronica en communicatietechnologie. Specifieke ontwikkelingen binnen de opleiding zijn bijvoorbeeld lab-on-a-chip, methodes om snellere en betere computers te bouwen, energiezuinigere auto’s en batterijen, chips die worden gebruikt voor zwangerschapstests en geavanceerde sensoren voor communicatiedoeleinden.
Je wordt uitgedaagd om bestaande geavanceerde systemen verder te verbeteren. Daarbij ligt de nadruk op thema’s als duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en energie. Je past kennis toe uit de informatica, natuurkunde en wiskunde en leert het hele spectrum aan elektronische componenten kennen. Bij Electrical Engineering ontwikkel je kennis en vaardigheden die onmisbaar zijn op vrijwel alle technologische terreinen.
Moderne systemen kunnen niet zonder informatieverwerking, elektronica en computers. Met je hightechkennis kun jij als elektrotechnicus overal terecht om de wereld veiliger, gezonder en duurzamer te maken.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief10500 EUR2019 niet-EU/EER studenten10500 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR2020 instellingstarief10625 EUR2020 niet-EU/EER studenten10625 EUR2020 wettelijk tarief2083 EUR

Universiteit Twente

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...


Lees meer over Universiteit Twente

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Electrical Engineering en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit Twente

Universiteit Twente

Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Electrical Engineering? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's