WO Master

European Studies

Universiteit Twente, In Enschede
Tijdsduur
1 hour
Taal
Engels
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
1 hour
Taal
Engels
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Het besturen van Europa is een complexe uitdaging. Bij European Studies doe je de expertise op om te kunnen werken in deze fascinerende omgeving waar verschillende overheidsniveaus samenkomen.

Tijdens deze opleiding leer je de politieke en bestuurskundige vraagstukken in Europa te onderzoeken en analyseren. De interactie tussen nationale en Europese overheidsorganen en de bijbehorende processen worden bestudeerd.
Je kunt kiezen voor de eenjarige master European Studies, die gericht is op openbaar bestuur en beleid en als specialisatie regelgeving binnen de EU volgen. Of je kunt in twee jaar een double degree programma volgen in Twente en Münster en twee diploma's krijgen.
De combinatie van academische discipline en praktische toepassing, het interdisciplinaire perspectief en focus op de EU zijn de belangrijkste punten van deze opleiding. Je bestudeert een breed aantal onderwerpen en specialiseert je tijdens je keuzevakken.
Bij de overheid, het bedrijfsleven, de non-profit sector en NGO’s is er een groeiende behoefte aan mensen met de juiste kennis, inzichten en vaardigheden om de uitdagingen waar Europa mee te maken heeft het hoofd te bieden. Een andere mogelijkheid is een carrière bij het Europees parlement.

Diploma

MSc

Kosten

2019 instellingstarief12000 EUR2019 niet-EU/EER studenten12000 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR2020 instellingstarief12250 EUR2020 niet-EU/EER studenten12250 EUR2020 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in European Studies en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...

Lees meer over Universiteit Twente