Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

PDEng Civiele Techniek

Universiteit Twente
Samenvatting
Enschede
24 uur
   
Cursussen & Trainingen
Engels
Deeltijd

Over deze opleiding

De 2-jarige Post-Master PDEng opleiding Civiele Techniek richt zich op het oplossen van ontwerpersvraagstukken binnen de hoofddomeinen waterbeheer, transport, bouw.

Grote projecten in het vakgebied van de Civiele Techniek krijgen een steeds complexer karakter. Door technologische vernieuwingen neemt het spectrum van mogelijke technische oplossingen toe, maar ook is de context waarin deze projecten gerealiseerd moeten worden complex: een verstedelijkte omgeving met veel en vaak tegenstrijdige randvoorwaarden vanuit bedrijfskundige of bestuurlijke invalshoek.
De markt vraagt om hooggekwalificeerde ontwerpers met kennis van de technische en niet-technische aspecten van hedendaagse civieltechnische vraagstukken. Maar vooral vraagt de markt om mensen die kunnen functioneren als spil in de multidisciplinaire designteams die zich met het oplossen van deze complexe vraagstukken bezighouden. Het doel van deze PDEng opleiding is om ontwerpers op te leiden die met bovenstaande problematieken weten te handelen.

Het PDEng programma houdt in dat de trainee een gecombineerd onderwijs- en ontwerptraject volgt. Het op maat gesneden onderwijs bestaat uit het volgen van vakken, cursussen, zelfstudie en het uitvoeren van een aantal korte projecten en een groot project bij een bedrijf. Gedurende de twee jaar ontvangt de trainee een salaris.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6.5TOEFLinternetbased90CAEC1
Academische master
Civil Engineering, Construction Management, Water Management, Transport Management, structural engineering

Diploma

certificate

Universiteit Twente

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...


Lees meer over Universiteit Twente

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in PDEng Civiele Techniek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit Twente

Universiteit Twente

Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over PDEng Civiele Techniek? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's