WO Master

Science Education and Communication: Leraar VHO Natuurkunde

Universiteit Twente, In Enschede
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Heb jij een technische bachelor gevolgd? En wil je jouw kennis graag delen met jongeren of volwassenen? Dan is de eerstegraads-lerarenopleiding Science Education and Communication iets voor jou.

Met de lerarenopleiding Science Education and Communication behaal je je onderwijsbevoegdheid als docent voor het voortgezet onderwijs. Je vervult in de rol van docent een belangrijke brugfunctie tussen wetenschap, technologie en maatschappij. Als geen ander kun je als academicus jouw leerlingen uitdagen, inspireren en enthousiasmeren voor het schoolvak en het wetenschappelijk denken. In de opleiding ontdek je hoe je wetenschappelijke en technische kennis toegankelijk maakt. Je kiest voor een specialisatie in het schoolvak Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde, Informatica
en/of de combinatie Onderzoek en Ontwerpen (O&O) en Natuur, Leven en Technologie (NLT). Kenmerkend voor de opleiding in Twente is onderwijs op maat. Het studieprogramma is zo veel mogelijk afgestemd op je eigen kennis, vaardigheden en interesses. Door op een school stage te lopen, leer je bovendien hoe je die vaardigheden in de praktijk toepast. Na de opleiding mag je gaan lesgeven in de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Je kunt ook gaan voor een carrière buiten het klaslokaal, bijvoorbeeld als onderzoeker, onderwijsontwerper.

Diploma

MSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Science Education and Communication: Leraar VHO Natuurkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...

Lees meer over Universiteit Twente