WO Bachelor

Technische Natuurkunde

Universiteit Twente, In Enschede (+1 locations)
Tijdsduur
3 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
3 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het om bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde.

Waar het werk van een algemeen natuurkundige eindigt, begint het werk van een technisch natuurkundige pas. Als technisch natuurkundige wil je niet alleen een fysisch verschijnsel beschrijven, maar ook de wetmatigheden ontdekken, het verschijnsel begrijpen en er iets mee doen. Vanaf het begin krijg je te maken met wiskunde en informatica en je leert snel dat je door wiskundige formules fysische verschijnselen kunt beschrijven en voorspellen. Ook leer je met allerlei meetapparatuur om te gaan en leer je hoe je wetenschappelijk onderzoek aanpakt.
In Twente ligt de focus op drie onderzoeksgebieden. Bij de vloeistoffysica gaat het erom vanuit natuurwetten fenomenen in vloeistoffen en gassen te beschrijven. Bij optica & biofysica doen we onderzoek naar de eigenschappen van licht- en lasertechnieken en levensprocessen. En bij materiaalfysica leer je de fysische eigenschappen van materialen te begrijpen en te manipuleren.
Na je studie kun je met je natuurkundige vindingrijkheid en praktische vaardigheden overal terecht. Niet alleen in de universitaire onderzoekswereld, maar ook bij technische bedrijven als Philips en ASML en binnen de consultancy ben je bijzonder welkom.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief10500 EUR2019 niet-EU/EER studenten10500 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR2020 instellingstarief10625 EUR2020 niet-EU/EER studenten10625 EUR2020 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Technische Natuurkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...

Lees meer over Universiteit Twente