Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Technische Natuurkunde

Universiteit Twente
Samenvatting
Enschede, The World
3 uur
   
WO Bachelor
Voltijd
1-9-2021
Deadline aanmelding: 1-7-2021

Over deze opleiding

Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het om bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde.

Waar het werk van een algemeen natuurkundige eindigt, begint het werk van een technisch natuurkundige pas. Als technisch natuurkundige wil je niet alleen een fysisch verschijnsel beschrijven, maar ook de wetmatigheden ontdekken, het verschijnsel begrijpen en er iets mee doen. Vanaf het begin krijg je te maken met wiskunde en informatica en je leert snel dat je door wiskundige formules fysische verschijnselen kunt beschrijven en voorspellen. Ook leer je met allerlei meetapparatuur om te gaan en leer je hoe je wetenschappelijk onderzoek aanpakt.
In Twente ligt de focus op drie onderzoeksgebieden. Bij de vloeistoffysica gaat het erom vanuit natuurwetten fenomenen in vloeistoffen en gassen te beschrijven. Bij optica & biofysica doen we onderzoek naar de eigenschappen van licht- en lasertechnieken en levensprocessen. En bij materiaalfysica leer je de fysische eigenschappen van materialen te begrijpen en te manipuleren.
Na je studie kun je met je natuurkundige vindingrijkheid en praktische vaardigheden overal terecht. Niet alleen in de universitaire onderzoekswereld, maar ook bij technische bedrijven als Philips en ASML en binnen de consultancy ben je bijzonder welkom.

Toelaatbare profielen

VWO N&TtoelaatbaarVWO N&GNatuurkunde Wiskunde B VWO E&MNatuurkunde Wiskunde B VWO C&MNatuurkunde Wiskunde B

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
NT2level2B1

Diploma

BSc

Evenementen

11/15/2019 Open dag
-

3/13/2020 Open dag
-

11/13/2020 Open dag
-

11/16/2019 Open dag
-

3/14/2020 Open dag
-

11/14/2020 Open dag
-

Kosten

2019 instellingstarief10500 EUR2019 niet-EU/EER studenten10500 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR2020 instellingstarief10625 EUR2020 niet-EU/EER studenten10625 EUR2020 wettelijk tarief2083 EUR

Universiteit Twente

Faculteiten Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de stad Enschede in Twente. De universiteit heeft ongeveer 8000 studenten en ligt op het voormalige landgoed Drienerlo tussen Hengelo en Enschede. Het is de enige echte campusuniversiteit...


Lees meer over Universiteit Twente

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Technische Natuurkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit Twente

Universiteit Twente

Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Technische Natuurkunde? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's