WO Master

Arbeidsrecht

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding



Zijn Deliveroo-bezorgers of Uber-chauffeurs werknemers of zelfstandigen? En hebben zij recht op sociale zekerheid bij arbeidsongeschiktheid of moeten zij dat zelf regelen? En hoe zit het met de arbeidsrechtelijke positie van een profvoetballer? Deze actuele vragen leiden ertoe dat het arbeidsrecht een dynamisch en maatschappelijk relevant rechtsgebied is. In deze masteropleiding ga je samen met medestudenten en docenten op zoek naar een (praktische) oplossing voor deze maatschappelijke vraagstukken.

De masteropleiding Arbeidsrecht aan de UvA is de oudste opleiding arbeidsrecht van Nederland. Het arbeidsrecht wordt vanuit een breder perspectief benaderd, zo is er ook aandacht voor het spanningsveld tussen arbeidsrechtelijke bescherming en het ondernemingsrecht, faillisse­mentsrecht en mededingingsrecht. Als student leer je welke regels er zijn, hoe deze tot stand zijn gekomen en hoe ze kunnen worden toegepast op een concrete casus. Maar er wordt ook gekeken wat de effecten van deze regels zijn op de mensen, organisaties en instituten. Je draagt bij aan het vinden van oplossingen en gaat met elkaar, docenten en maat­ schappelijke partners in discussie.

Diploma

LLM

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Arbeidsrecht en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam