WO Bachelor

Cognition, Language and Communication

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ben je gefascineerd door cognitie en taal? Geboeid door vragen over de relatie tussen taal en denken, en taal en communicatie? Dan is de bachelor Cognition, language and communication iets voor jou!

Cognition, language and communication is een tweetalige, interdisciplinaire bacheloropleiding op het snijvlak van taal, communicatie en cognitie met een stevige basis in de taalwetenschap. Je leert verschillende experimentele methoden om menselijke cognitie te onderzoeken. Je leert nadenken over de relatie tussen het menselijke taalvermogen en andere cognitieve functies, zoals het geheugen, het vermogen om te rekenen, het vermogen om te liegen (meestal 'Theory of Mind' genoemd), en (andere) communicatieve vaardigheden. Je krijgt van begin af aan ook college in het Engels; veel studiemateriaal is in het Engels. Tegelijkertijd leer je om je in uitstekend Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, op academisch niveau uit te drukken. Een goede beheersing van het Nederlands is dan ook een voorwaarde om deze opleiding met succes af te ronden. De theoretische bagage die je meekrijgt helpt je een onderzoekende houding te ontwikkelen. Je leert vragen zo te formuleren dat je er onderzoek naar kunt doen. Ook leer je om een experiment op te zetten en de resultaten ervan te interpreteren met behulp van statistische methoden. Na deze bachelor kun je verder in dit vakgebied met een master.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Cognition, Language and Communication en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam