Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Universiteit van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

In de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie bestudeer je de relatie tussen wereldwijde ontwikkelingen en belevenissen op lokaal niveau.

Je vergelijkt verschillende samenlevingen en culturele fenomenen. Zo bestudeer je bijvoorbeeld hoe mensen in Hong Kong zich verzetten tegen de opkomst van hoogbouw, waarom jongeren in het Midden-Oosten andere computergames spelen dan in de Verenigde Staten of welke rol religie speelt bij Poolse migranten in Nederland.

Waarom doen mensen wat ze doen en denken ze wat ze denken? Dit wordt in belangrijke mate bepaald door alledaagse ervaringen. Maar ook grootschalige ontwikkelingen zoals globalisering, en politieke instituties als de Europese Unie, sturen mensen.

Dit soort onderzoeken leveren nieuwe, spannende en inspirerende kennis op en zetten je aan het denken: is dat wat jij of een ander normaal vindt wel zo normaal?

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Universiteit van Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...


Lees meer over Universiteit van Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit van Amsterdam

Universiteit van Amsterdam

Spui 21
1012 WX Amsterdam


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's