WO Bachelor

Duitslandstudies

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Heb jij interesse voor Duitse literatuur, geschiedenis, taal en cultuur? Bij Duitslandstudies ontwikkel je je tot een academisch geschoolde Duitslanddeskundige met vloeiende beheersing van het Duits.

Duitsland is onze belangrijkste handelspartner, een hoofdrolspeler op Europees en mondiaal niveau, waardoor Duitslandexperts internationaal gevraagd zijn. In de bachelor Duitslandstudies combineer je talenkennis met inzicht in de cultuur, literatuur, geschiedenis, maatschappij en (nieuwe) media van het hedendaagse Duitsland. Je leert kritisch te reflecteren op maatschappelijke vraagstukken, (cultuur)geschiedenis en filosofie. De studie zet in op internationaal perspectief: Duitsland in een Europese en mondiale context. Je gaat regelmatig op excursie naar Duitsland en studeert een semester aan een Duitstalige universiteit. Daarnaast profiteer je tijdens je studie van het netwerk van Duitsland-gerelateerde instituten in Amsterdam met een groot aanbod aan extra culturele en academische activiteiten en stagemogelijkheden. De studie is kleinschalig en persoonlijk: studenten en docenten kennen elkaar. Er is tijdens de studie ook aandacht voor beroepsoriëntatie: je gaat bij verschillende vakken in gesprek met praktijkdeskundigen (vertalers, journalisten, onderzoekers) en je doet ervaring op met digitaal schrijven in samenwerking met Nederlandse en Duitse journalisten en weblogs.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Duitslandstudies en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam