Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Executive Master of Finance and Control

Universiteit van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
30 uur
   
WO Master
Deeltijd

Over deze opleiding

De RC opleiding voor controllers en financial managers

De Executive Master of Finance & Control, opleiding tot Register Controller, is een tweejarig parttime programma voor ambitieuze controllers en financieel managers die zich willen specialiseren op het vakgebied van Finance & Control. De Universiteit van Amsterdam kent afgestudeerden van de EMFC het universitaire diploma Executive Master of Finance and Control (EMFC). Dit is een Master of Science-diploma. De opleiding onderscheidt zich daarmee als hoogst haalbaar op het vakgebied van Finance and Control.

Reflective practitioner
Tijdens de colleges wordt een combinatie gemaakt van techniek & theorie gekoppeld aan het uitwerken van praktijkcases. Belangrijk element is de eigen input van studenten en de daarop volgende discussies. Studenten wordt geleerd verder te denken dan de theorie en het eigen bedrijf, maar te werken als 'reflective practitioner'.

Themaseminars
Tijdens de opleiding zijn zes themaseminars gepland. Deze tweedaagse seminars vormen een belangrijk onderdeel van de opleiding. De eerstejaars volgen het 'Introductie seminar', 'Vaardigheden' en 'Informatiemanagement' en de tweedejaars 'Logistiek', 'Internationaal Management' en 'Methodologie'.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen

Aanvullende vakeisen
Student heeft de volgende vakken tijdens haar of zijn vorige opleiding afgerond; * Bedrijfsadministratie (Voortgezet boekhouden) * Belastingrecht * Bestuurlijke Informatie Verzorging - Administratieve Organisatie (specialisatie niveau) * Comptabele Externe Verslaggeving * Strategisch Management * Management Accounting (verbredingsniveau) * Ondernemingsfinanciering * Ondernemingsrecht * Marketing Studenten met een post-HBO diploma dienen tevens een deficiëntievak Onderzoeksmethodologie te volgen.

Toelatingsgesprek
Tijdens het oriëntatiegesprek wordt aan de hand van de toelatingscriteria vastgesteld of aan de toelatingseisen wordt voldaan. Indien niet alle bovengenoemde vakken hebben afgerond, kun je alsnog één of meer van deze vakken overdag of 's avonds aan de UvA volgen.

Vooropleiding
Student heeft een doctoraal-examen/masteropleiding of eventueel post-HBO opleiding (bijv. Hofam) afgerond.

Werkervaring
Minimaal twee jaar werkervaring.

Motivatiebrief
Versturen van een CV, cijferlijst en diploma is vereist.

Diploma

EMFC

Evenementen

11/9/2019 Open dag
Tijdens de UvA Masterdag presenteren bijna alle masteropleidingen zich tijdens verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en kun je spreken met studenten, docenten of studieadviseurs.

4/9/2020 Open dag
Weet jij al welke minor je wilt gaan doen? Begin op tijd met je te oriënteren. Op de UvA Minormarkt zijn vrijwel alle minors vertegenwoordigd. Je ontmoet er de mensen achter de minors, kunt al je vragen stellen en ontdekt zo welke minor bij je past.

Universiteit van Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...


Lees meer over Universiteit van Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Executive Master of Finance and Control en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit van Amsterdam

Universiteit van Amsterdam

Spui 21
1012 WX Amsterdam


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Executive Master of Finance and Control? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's