WO Bachelor

Filosofie

Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
54 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Filosofen willen nadenken over wat bijvoorbeeld eigen is aan het menselijk bestaan. Is dat rationaliteit, lichamelijkheid of een combinatie van beide? Wat is 'bestaan' eigenlijk? Wat is het 'zijn'?

Soms merken we pas dat we bepaalde ideeën hadden als ons standpunt erover is veranderd. Of als iemand ons erop wijst dat we van veronderstellingen uitgaan die helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Een filosoof is iemand die er plezier in heeft systematisch op zoek te gaan naar dit soort verborgen veronderstellingen. Niet alleen ontwikkelingen in de wetenschap zijn daarbij van belang, maar ook morele problemen die bijvoorbeeld behandeld worden in de rechtszaal of in het parlement. Ook in de literatuur, de beeldende kunsten, muziek en in films komen ze aan de orde. Een filosoof wil bijvoorbeeld weten welke beperkingen de verschillende media opleggen en welke mogelijkheden ze scheppen.
De Universiteit van Amsterdam heeft een lange traditie in het opleiden van filosofen. Jaarlijks starten meer dan honderd studenten met de bachelor Wijsbegeerte aan de UvA. De opleiding is daarmee een van de grootste van Nederland. Docenten staan open voor studenten met eigen ideeën; zij krijgen veel ruimte om hun eigen opleiding vorm te geven.

Diploma

BA

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Filosofie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam