WO Master

Filosofie: Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied

Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In het programma Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied verdiep je je in twee vakgebieden: de filosofie en een ander specifiek vakgebied van je keuze.

Heb je tijdens je bacheloropleiding een minor Wijsbegeerte gevolgd of tijdens je bacheloropleiding Wijsbegeerte een grote minor (60 EC) gevolgd op een ander vakgebied, dan kun je aan de UvA instromen in het masterprogramma Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied.
In dit interdisciplinaire programma verdiep je je twee jaar lang in de wijsbegeerte én in een ander vakgebied naar keuze, zowel afzonderlijk als in samenhang. Na succesvolle afronding ontvangen studenten twee diploma's.
Het programma bestaat voor ten minste de helft uit filosofische vakken. Het overige deel vul je met vakken uit het masterprogramma van de opleiding waarin je een bachelordiploma hebt behaald of waarvan je tijdens de bachelor Wijsbegeerte een 60 EC minor hebt gevolgd. Zo kun je Algemene cultuurwetenschappen combineren met vakken Kunst- en cultuurfilosofie. Voor talenstudenten zijn vakken Taalfilosofie een interessante en nuttige aanvulling. Studenten Politieke wetenschappen kunnen zich verdiepen in de Politieke filosofie en voor studenten Natuurwetenschappen is Wetenschapsfilosofie of Ethiek een logische keuze.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Filosofie: Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam