WO Bachelor

Franse taal en cultuur

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De bachelor Franse taal en cultuur aan de UvA biedt een wisselwerking tussen wetenschap, maatschappij en cultuur. Je leert de taal uitstekend beheersen en wordt een echte Frankrijkexpert!

Frankrijk is het land van grote schilders, schrijvers en filosofen. Frankrijk is ook het land van belangrijke historische gebeurtenissen, dat altijd een belangrijke plaats in de Europese geschiedenis heeft ingenomen, en dat nog altijd een belangrijke speler is in de internationale politiek.
Frankrijk is een belangrijke handelspartner van Nederland. Hoger opgeleiden met veel kennis van de Franse taal en cultuur zijn daarom altijd nodig. In de bachelor Franse taal en cultuur bestudeer je de structuur van het Frans, maar ontdek je bijvoorbeeld ook hoe de literaire verbeelding werkt. Bijna alle literaire genres (poëzie, roman, toneel) hebben in Frankrijk periodes van grote bloei gekend. Je bestudeert het werk van Proust, Sartre, Ionesco en Houellebecq en de literaire traditie waaruit ze voortkomen.
De bachelor Frans is van begin tot eind exclusief gericht op deze taal en cultuur. Met deze studie zit je aan de UvA helemaal goed, want in Amsterdam kom je gemakkelijk in contact met Franstaligen. Uiteraard ga je tijdens je studie ook een periode naar een Franstalig land.
Doe je tijdens deze bachelor de minor Educatie, dan krijg je een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Franse taal en cultuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam