WO Bachelor

Geschiedenis

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De bachelor Geschiedenis aan de UvA is breed opgezet. Je krijgt een overzicht van de oude tot en met de nieuwste geschiedenis van Nederland en Europa, en een inleiding in de geschiedenis van Amerika.

In de bachelor Geschiedenis bestudeer je de geschiedenis vanuit de internationale politiek, de cultuur en sociaal-economische verhoudingen. Je vormt je een beeld van hoe het vroeger was, maar uiteindelijk gaat het om je eigen interpretatie. Twee historici die hetzelfde onderwerp bestuderen en daarbij dezelfde bronnen en literatuur gebruiken, schrijven toch allebei een ander verhaal. Discussie hoort dan ook bij geschiedenis; historici voeren levendige debatten over de interpretatieverschillen in hun werk.
In de bachelor Geschiedenis leer je zelfstandig onderzoek doen en problemen te analyseren. Vervolgens is het zaak je bevindingen zo goed mogelijk te presenteren. Daarom wordt er tijdens de studie veel aandacht besteed aan schrijven en presenteren.
Een bijzonder aandachtsgebied is de geschiedenis van Amerika; binnen de bachelor Geschiedenis kun je na het eerste jaar kiezen voor de specialisatie Amerikanistiek. Na je bachelor kun je aan de UvA verder studeren in een van de 9 masterprogramma's in Geschiedenis, waaronder unieke masters als American Studies, Holocaust and Genocide Studies, Duitslandstudies, Militaire Geschiedenis, Publieksgeschiedenis, Stadsgeschiedenis en Gouden Eeuw.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Geschiedenis en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam