WO Master

Geschiedenis: Militaire geschiedenis

Tijdsduur
18 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
18 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In het masterprogramma Militaire geschiedenis bestudeer je de geschiedenis van oorlog en georganiseerd geweld.

De wijzen van oorlogvoering zoals die zich in het westen, met name in Europa, hebben ontwikkeld, zijn sinds de late Middeleeuwen langzamerhand maatgevend geworden. Ze zijn niet alleen door vrijwel elke staat overgenomen, maar hebben tegelijkertijd ook de wereld diepgaand beïnvloed. Oorlogen en krijgsmachten groeiden in de loop der eeuwen uit tot een wezenlijk kenmerk van de (westerse) cultuur.
Militaire geschiedenis is een binnen Nederland uniek masterprogramma, waarin je de geschiedenis van oorlog en geweld bestudeert, samen met de vele aspecten die met oorlogsvoering en georganiseerd geweld samenhangen, zoals de financiering van de krijgsmacht en het maatschappelijk draagvlak hiervoor, de maatschappelijke houding ten opzichte van oorlog en militair geweld, vormen van militair leiderschap, politieke sturing en tegenkrachten als pacifisme en antimilitarisme.
Militaire geschiedenis aan de UvA biedt een uniek programma over oorlog en georganiseerd geweld in de geschiedenis, dat dankzij een hechte samenwerking met Nederlandse Defensie Academie midden in de actualiteit staat. Er zijn ruime stagemogelijkheden, bij o.a. musea, onderzoeksinstellingen en het Ministerie van Defensie.

Diploma

MA

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Geschiedenis: Militaire geschiedenis en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam