WO Bachelor

Griekse en Latijnse taal en cultuur

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur leer je de Griekse en Latijnse taal uitstekend beheersen en maak je grondige studie van de geschiedenis, archeologie en filosofie van de oudheid.

Talloze elementen in onze cultuur en samenleving vinden hun oorsprong in de klassieke oudheid. Via het werk van klassieke auteurs als Homerus, Plato, Euripides, Cicero, Vergilius en Tacitus maak je kennis met een wereld die verbazingwekkend veel overeenkomt met de onze. Zo ontdek je dat de Grieken en Romeinen ook al worstelden met bijvoorbeeld integratie, religieuze tolerantie, liefde en verdriet.
Je maak kennis met moderne vakliteratuur en leert hoe je onderzoek doet. De begeleiding van de docenten is intensief en er wordt veel in kleine groepen samengewerkt, bijvoorbeeld aan een vertaling.
Na deze bachelor kun je aan de UvA blijven en kiezen uit diverse (Engelstalige) masterprogramma's. Je profiteert dan van de unieke samenwerking tussen UvA en VU op het gebied van klassieke talen, oudheidstudies en archeologie in het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology (ACASA).
De UvA heeft een eigen archeologisch museum, het Allard Pierson Museum, waar een schat aan voorwerpen uit de oudheid te zien is.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Griekse en Latijnse taal en cultuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam