WO Master

Informatierecht

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Vrijheid van meningsuiting, auteursrecht, privacy, regulering van media en internet.

Hoe draagt intellectueel eigendomsrecht optimaal bij aan technologische innovatie en de beschikbaarheid van informatieproducten en -diensten? Wat zijn de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting online? Hoe is zeggenschap over persoonsgegevens geregeld, en voldoet de wetgeving nog in de internationale platformeconomie? Dit zijn bij uitstek vragen die aan de orde komen in de selectieve master Informatierecht. De bestudering van juridische aspecten van productie, distributie, toegang en gebruik van informatie en communicatie-infrastructuren staat daarbij centraal.

Het informatierecht is een dynamische, sterk Europees en internationaal georiënteerde discipline. Volg je opleiding bij een van de grootste en meest vooraanstaande onderzoeksinstituten ter wereld op dit terrein: het Instituut voor Informatierecht (IViR.nl). Het onderwijs profiteert van de laatste wetenschappelijke inzichten uit het succesvolle onderzoeksprogramma. De opleiding is toekomstgericht, kleinschalig en intensief. De docenten zijn niet alleen voortreffelijke wetenschappers, maar hebben ook ruime praktijkervaring. Dit maakt de master Informatierecht uniek in Nederland.

Diploma

LLM

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Informatierecht en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam