WO Master

Lerarenopleiding Biologie

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je volgt deze master na afronding van je vakmaster. Met een eerstegraads lesbevoegdheid mag je les geven op alle niveaus van het voortgezet onderwijs en in het hoger onderwijs.

Biologie raakt iedereen, bewust en onbewust, en op elk moment in je leven. Of het nu gaat om hoe de gezondheid van het menselijk lichaam beïnvloed wordt door voeding, verzorging en seksueel gedrag, of om hoe de kreeften op het fietspad beïnvloed worden door concurrentie, voedselvoorraden en migratie.

Bij vakdidactiek Biologie leer je hoe je leerlingen op een leuke en effectieve manier biologische kennis en vaardigheden aanleert, maar ook hoe je ethische dilemma's aansnijdt en de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen betrekt in je lessen. Zo kom je tot veel vragen die in biologielessen aan bod kunnen komen, bijvoorbeeld: “Waar haalt een kastanje de bouwstoffen vandaan om tot een boom uit te groeien?” of “Vind je dat er meer, minder of evenveel melk gedronken moet worden?”.

Tijdens de werkcolleges maken we gebruik van nieuwe en oude inzichten. Kennis uit vakdidactische onderzoeken combineren met we met veel met en van elkaar leren; je leest, probeert werkvormen uit, discussieert, komt tot afstemming voor de school waar je zelf je (stage)lessen geeft en deelt je ervaringen.

Meer informatie vind je op http://uva.nl/lerarenopleiding-biologie

Diploma

MSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Lerarenopleiding Biologie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam