WO Bachelor

Media en cultuur

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de bachelor Media en cultuur bestudeer je de invloed van televisie en andere media vanuit een culturele invalshoek. Je bestudeert de mediaobjecten zelf, maar ook de makers en gebruikers ervan.

Televisie, film en nieuwe media zijn boeiende onderzoeksterreinen. De functies en het gebruik van deze media veranderen ingrijpend door het gebruik van smartphones, tablets en tal van sociale media, zoals YouTube, Facebook en Twitter. De bachelor Media en cultuur leidt studenten op voor toekomstig werk op het gebied van film, televisie, nieuwe media, archieven, documentatie en journalistiek.
De opleiding vindt het belangrijk dat je in meer dan één aspect of onderdeel van de media geïnteresseerd bent, want in deze bachelor richt je je op cultuur in de breedste zin van het woord. Je moet van lezen houden, want de opleiding is ook theoretisch. Je werkt aan onderzoeksprojecten; je gaat zelfstandig of gezamenlijk op zoek naar informatie, en je probeert vraagstukken helder te definiëren en deze methodisch en systematisch op te lossen. Voor de academische studie Media en cultuur moet je initiatiefrijk en nieuwsgierig zijn.
De UvA is de enige universiteit in Nederland met een bacheloropleiding die volledig gericht is op media en cultuur. Met deze bachelor zit je aan de UvA goed, want Amsterdam is hét verzamelpunt van televisiestudio's, nieuwe media en culturele instellingen.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Media en cultuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam