WO Bachelor

Muziekwetenschap

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de bachelor Muziekwetenschap bestudeer je de geschiedenis en de culturele en cognitieve functies van jazz, pop, wereldmuziek en westerse klassieke muziek. Dit onderwijsaanbod is uniek in Nederland.

Muziek is niet weg te denken uit ons leven, of we nu in Nederland, Indonesië, Senegal of Brazilië wonen. En voor zover we kunnen nagaan, is dat ook altijd al zo geweest. In de kerk, kroeg of tempel, onderweg naar werk of school, op concerten en festivals, in de supermarkt, zelfs in ons eigen hoofd (als die niet-weg-te-krijgen “oorwurm”) klinkt er muziek.
Bij Muziekwetenschap leer je nadenken over de manieren waarop muziek werkt. Waarom is muziek zo belangrijk voor ons? Wat gebeurt er in ons brein als we aangegrepen worden door muziek? Hoe ontstaan muzikale subculturen? Hoe verhoudt muziek zich tot taal en religie? Hoe maakten en beluisterden mensen vroeger muziek?
Muziekwetenschap bereidt je voor op een functie in de muziekwereld, of in de bredere wereld van kunst en cultuur: als concertprogrammeur, radio- of tv-maker, producent, adviseur of redacteur. Je leert veel over verschillende soorten muziek, maar je leert ook zelfstandig kennis te vergaren over muziek en je gedachten over muziek in woorden te vatten – vaardigheden die in alle werksituaties goed van pas komen, en die je onderscheiden als een werknemer met een academische opleiding.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Muziekwetenschap en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam