WO Master

Pedagogische wetenschappen: Orthopedagogiek

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Binnen het mastertraject Orthopedagogiek aan de UvA kun je als student kiezen uit twee richtingen: ontwikkelings- en opvoedingsproblemen of (onderwijs)leerproblemen.
Het mastertraject Orthopedagogiek


Orthopedagogen bestuderen hoe opvoedingsproblemen en leerproblemen bij kinderen zich manifesteren en wat er in de opvoeding en op school moet gebeuren om deze problemen aan te pakken en te behandelen.

Orthopedagogen onderzoeken de betekenis van problemen als depressie, angst, agressie, chronische ziektes en handicaps voor de ontwikkeling van het kind en de speciale eisen die aan de opvoeder worden gesteld. Aandacht gaat onder andere uit naar pedagogische onmacht en mishandeling door de opvoeder.

Een belangrijke periode van het leven beleeft een kind op school. Voor een aantal kinderen gaat de schoolloopbaan met horten en stoten.
Men onderscheidt onderwijsleerproblemen die primair te herleiden zijn tot individuele factoren met een vaak biologische origine, zoals dyslexie en dyscalculi, waarbij vaak aangepaste vormen van instructie vereist zijn, en sociaal-emotionele problemen zoals angstig en teruggetrokken gedrag, of agressief en storend gedrag in de klas, waarbij primair de kwaliteit van de relatie tussen leerling en leerkracht centraal staat.

Diploma

MSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Pedagogische wetenschappen: Orthopedagogiek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam