WO Bachelor

Scandinavië studies

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de bachelor Scandinavië studies​ specialiseer je je in de Deense, Noorse of Zweedse taal, cultuur, geschiedenis én actualiteit. Je wordt een echte Scandinavië-specialist.

Scandinavië studies aan de UvA is de enige opleiding in de Benelux die een volledig bachelor aanbiedt voor de drie grootste Scandinavische talen: Deens, Noors en Zweeds. Je kiest een van de drie talen als jouw hoofdtaal. Het intensieve taalverwervingsprogramma zorgt ervoor dat je in korte tijd je hoofdtaal op hoog niveau leert spreken, schrijven, lezen en verstaan. De andere twee talen leer je lezen en verstaan. Aan het einde van het 2de jaar is je taalvaardigheid in je hoofdtaal zo goed dat je in het 3de jaar, tijdens een verblijf aan een Scandinavische universiteit, het onderwijs in het Deens, Noors of Zweeds kunt volgen.
Je bestudeert de Scandinavische cultuur, literatuur en maatschappij, uiteenlopend van de sociaaleconomische en politieke verhoudingen, migratievraagstukken, het Arctisch gebied, tot bijvoorbeeld de verstedelijking en detectives. In een drietal interdisciplinaire hoorcolleges over Europese cultuurgeschiedenis word je vaardig in de methoden en technieken voor wetenschappelijk onderzoek. Je volgt deze colleges samen met studenten van andere taalopleidingen en Europese studies, waardoor je profiteert van de expertise van andere vakgebieden.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Scandinavië studies en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam