Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bachelor Humanistiek

Universiteit voor Humanistiek
Samenvatting
Oudenoord 325
3 jaar
   
WO Bachelor
Voltijd
September

Videopresentatie

   

Over deze opleiding

WO Bachelor Humanistiek - UVH

Bachelor Humanistiek - Universiteit voor Humanistiek

De bachelor Humanistiek is een driejarige opleiding met het accent op een brede academische vorming. Hiermee leg je een stevige basis voor het volgen van een master aan de UvH of aan een andere universiteit. Je leert analytisch te denken, waarbij je tot de essentie van complexe vraagstukken doordringt. In de opleiding is veel aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je leert onderzoek te doen, krijgt argumentatietechnieken aangereikt en bekwaamt je in goede uitdrukkingsvaardigheden en gesprek- en reflectievaardigheden.

Speerpunten bacheloropleiding Humanistiek

Humanistiek is een wetenschappelijke benadering met onderdelen uit de filosofie, psychologie, pedagogiek en sociologie, religie- en cultuurwetenschappen, wetenschapstheorie en methodologie. De humanistische tradities en waarden zijn hierbij een belangrijke inspiratiebron. Vragen als 'Wat is de zin van het leven?', maar ook 'Hoe kan ik humane maatschappelijke verhoudingen bevorderen?', staan centraal.

Masteropleiding Humanistiek

Afgestudeerden van de UvH werken in het onderwijs, bij maatschappelijke organisaties, ministeries, in het wetenschappelijk onderzoek en op het terrein van beleid en advies. Heb je de master Humanistiek afgerond, dan kun je ook aan de slag als raadsman of – vrouw in een ziekenhuis, gevangenis of het leger. Weer anderen vestigen zich als zelfstandig adviseur en coach.

Diploma

Diplomering bachelor Humanistiek

Na het behalen van het examen ontvang je het Bachelor of Artsdiploma Humanistiek. 

Toelatingseisen

Toelating tot de bacheloropleiding Humanistiek

Je wordt tot de bacheloropleiding van de UvH toegelaten met een diploma VWO (Gymnasium/Atheneum), de propedeuse WO/HBO (of het bachelor-equivalent, 60 Ec) of een speciaal toelatingsonderzoek. Behalve deze formele eisen vraagt de universiteit van studenten eigen inbreng, verantwoordelijkheid, zelfreflectie, zelfdiscipline en goed kunnen plannen. De universiteit stelt daar studiebegeleiding tegenover.

Kosten

Prijsinformatie bacheloropleiding Humanistiek

Meer informatie over de kosten van deze opleiding?

Universiteit voor Humanistiek

Je houdt je graag met mensen bezig. Je staat midden in de samenleving en kijkt met open blik om je heen. Je wilt weten hoe de wereld in elkaar steekt. Je verdiept je in problemen en zoekt naar oplossingen die...


Lees meer over Universiteit voor Humanistiek

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Bachelor Humanistiek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Universiteit voor Humanistiek

Universiteit voor Humanistiek

Kromme Nieuwegracht 29
3512 HD Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.uvh.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Bachelor Humanistiek? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's