Bos- en Natuurbeheer

Van Hall Larenstein
Samenvatting
Velp
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Natuur en landschap staan in een dichtbevolkt land als Nederland flink onder druk. Gelukkig wordt het belang van een duurzame samenleving en een grote biodiversiteit steeds meer onderkend, zowel in Ne

En dat biedt kansen voor jou. Want bij Bos- en Natuurbeheer leer je helder na te denken over inrichting en beheer van natuur, zowel in landelijk als stedelijk gebied. Je leert hoe het landschap in elkaar zit. En welke processen, zowel natuurlijke als maatschappelijke, daarin plaatsvinden. Met die kennis ga je inrichtings- en beheerplannen opstellen. Goed onderzoek vooraf is daarvoor een vereiste. En om ontwikkelingen in de natuur te kunnen monitoren, leer je flora en fauna te inventariseren en ecologische gegevens te interpreteren. Je bent klaar voor complexe opdrachten in het werkveld die vragen om creatieve en integrale oplossingen.

Diploma

BSc

Kosten

2020 instellingstarief4500 EUR2020 niet-EU/EER studenten4500 EUR2020 wettelijk tarief2143 EUR

Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein biedt opleidingen die gericht zijn op natuur en omgeving, de gezondheid van mens en dier, en verantwoord ondernemerschap. Combinaties van deze vakgebieden leveren uitdagende hbo-opleidingen. Naast een hbo-opleiding kun je er ook voor kiezen om een masteropleiding,...


Lees meer over Van Hall Larenstein

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Bos- en Natuurbeheer en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein

Larensteinselaan 26a
6882 CT Velp


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Bos- en Natuurbeheer? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Studentenervaring
Bos- en Natuurbeheer
Van Hall Larenstein

Marchje Pronk ging Bos-en Natuurbeheer, major Natuur- en Landschapstechniek studeren omdat ze iets voor de buitenruimte wilde betekenen. Maar er was nóg een reden: "Ooit zag ik een aflevering van het Klokhuis over een boomchirurg. Dat leek me een super leuk beroep!" Daarom koos Marchje voor de hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer bij Van Hall Larenstein.

Lees meer

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's