Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Veiligheid & Vakmanschap (VeVa)

Veiligheid & Vakmanschap
Samenvatting
Landelijk
18-24 / 30-36 / 36-48 Maanden
   
MBO
Nederlands
Voltijd
Afhankelijk per ROC

Veiligheid & Vakmanschap (VeVa)

Veiligheid & Vakmanschap (VeVa)

Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) - De opleiding

De opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) kent verschillende vakrichtingen waarin je je kunt specialiseren. Je begint de opleiding allemaal tezamen met een algemeen gedeelte. Tijdens het algemene gedeelte van de opleiding krijg je vakken zoals bijvoordbeeld Nederlands en Engels, maar ook vakken als Burgerschap en Militair Engels komen aan bod!

Vervolgens ga je verder in een bepaalde vakrichting van jou keuze en specialiseer je je daar verder in. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een operationele vakrichting of een meer ondersteunende operationele vakrichting. Later kun je dan, onder andere, binnen de logistiek of techniek gaan werken. In ieder geval leg je een solide basis voor het vakmanschap dat nodig is voor de functie die je uiteindelijk zult uitoefenen binnen de krijgsmacht. Welke vakrichting je ook kiest, voor elke vakrichting ontvang je een volwaardig mbo-diploma waarmee je ook buiten Defensie aan de slag kunt.

Vakrichtingen Veiligheid & Vakmanschap (VeVa)

Binnen de opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) kun je verschillende kanten op. In het overzicht hieronder zie je in welk werkterrein je bij elke vakrichting aan de slag kunt.

 • Bedrijfsautotechniek
 • Bouw
 • Grondoptreden
 • ICT
 • Logistiek
 • Maritiem
 • Mechatronica
 • Vliegtuigonderhoud
 • Zorg

Toelatingseisen

Toelating tot de mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa)

Voor de meeste vakrichtingen van de Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) opleiding heb je minimaal een afgerond vmbo diploma nodig, maar voor sommige vakrichtingen gelden specifieke eisen. 

Diploma

Diplomering Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) opleiding

Afhankelijk van je niveau (en vakrichting) word je opgeleid tot soldaat / marinier / matroos of korporaal, onderofficier of sergeant.

Veiligheid & Vakmanschap op Facebook

Veiligheid & Vakmanschap

VeVa Opleiding - Ministerie van Defensie

Veiligheid & Vakmanschap (VeVa)

Ben jij 15 of 16 jaar en heb jij al (bijna) je vmbo-diploma op zak, maar twijfel je nog wat je hierna wilt gaan doen? Zoek niet langer! De oplossing: Volg de mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) en ga aan de slag bij de landmacht, luchtmacht of de marine!

Dé mbo-opleiding van Defensie

Via deze Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) mbo-opleiding maak je kennis met de landmacht, luchtmacht en marine en bereidt je je voor op een startfunctie bij Defensie. De opleiding is te volgen op drie niveaus zodat iedereen kan instromen op zijn of haar niveau:

 • Niveau 2: Duurt 18-24 maanden. Voorbereiding op een functie als soldaat / marinier / matroos of korporaal.
 • Niveau 3: Duurt 30-36 maanden. Voorbereiding op een functie als onderofficier.
 • Niveau 4: Duurt 36-48 maanden. Voorbereiding op een functie als sergeant.


De opleiding vindt plaats op de plek waar je later mogelijk te werken komt. Je krijgt je training dus op locatie. Dat kan een kazerne zijn, of aan boord van een schip. De mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) is praktijkgericht zodat je je opgedane kennis meteen kunt toepassen. Daarnaast ben je veel bezig met sport en is een uitdagende stage bij één van de krijgsmachtdelen een vast onderdeel van de opleiding.

Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) door heel Nederland!

Bij ruim 30 ROC's in Nederland wordt de mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) aangeboden op het moment, zo is er altijd wel eentje bij jou in de buurt!

Toon alle opleidingen van Veiligheid & Vakmanschap

Informatieaanvraag - Vrijblijvend

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Veiligheid & Vakmanschap

Veiligheid & Vakmanschap

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Veiligheid & Vakmanschap (VeVa)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's