WO Master

Kunst- en Cultuurwetenschappen: Architectuurgeschiedenis

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Creatief en analytisch: het doorgronden van de gebouwde omgeving en ontwikkel je tot professioneel architectuurhistoricus.

De masterspecialisatie Architectuurgeschiedenis leidt studenten op tot professionele specialisten die met kennis van zaken kunnen oordelen over de gebouwde omgeving. De studie omvat een breed terrein: van het woninginterieur via alle mogelijke gebouwtypen tot de planning van steden, vliegvelden en landschappen. Daarbij wordt het werk van architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten uit heden en verleden kritisch bestudeerd en in brede cultuurhistorische context geplaatst.

Binnen de studie is er ruimte om je te verdiepen in bepaalde periodes, thema's, theorievorming of geschiedschrijving in relatie tot architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De leerstoel Architectuurgeschiedenis verenigt een aantal docenten met uitgebreide werkervaring binnen en buiten de universiteit die nauwe contacten onderhouden met het werkveld van de architectuurhistoricus, dat zich uitstrekt van architectenbureaus, via diverse media, kennisinstituten en musea tot in alle lagen van de erfgoedsector.

Deze specialisatie leidt je op tot professioneel architectuurhistoricus. Het geeft je specifieke wetenschappelijke verdieping om te oordelen over selectie, beheer, behoud en ontsluiting.

Diploma

MA

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam