WO Bachelor

Bestuurs- en organisatiewetenschap

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bij Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de VU kijk je niet alleen naar kille cijfers, maar ook naar de mensen daarachter. Hoe reageren zij op maatschappelijke veranderingen?

Tijdens de bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de VU bestudeer je hoe de overheid, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven functioneren. Je onderzoekt hoe zij omgaan met veranderingen en maatschappelijke vraagstukken. Wat betekent digitalisering voor management en beleid? Waarom verloopt de fusie tussen Air France en KLM zo moeizaam? Hoe hanteer je als gemeente een plotselinge toestroom van vluchtelingen?

Anders dan aan andere universiteiten is Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de VU een sociaalwetenschappelijke studie. Dat betekent dat je niet alleen kijkt naar kille cijfers, maar ook naar de mensen daarachter. Hoe reageren zij op ontwikkelingen als integratie van nieuwkomers, vergrijzing of duurder wordende zorg? Aan de VU krijg je de tijd en vrijheid om je eigen pad te bewandelen en te kiezen wat jij interessant vindt. Een mentorprogramma stimuleert en ondersteunt je daarbij.

Na de bachelor kun je kiezen uit talloze masters om verder te studeren. Als afgestudeerd Bestuurs- en Organisatiewetenschapper ben je in trek bij werkgevers. Je kunt aan de slag als consultant of beleidsmedewerker bij de overheid, een maatschappelijke organisatie, in het bedrij

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam