WO Master

Bestuurskunde: afstudeerrichting Besturen van veiligheid

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de mastervariant Bestuurskunde: Besturen van veiligheid maak je kennis met de belangrijke theorieën uit de bestuurskunde en veiligheidsstudies en pas je die toe op voorbeelden uit de praktijk.

Veiligheid is een hot topic. Van criminaliteit en overlast tot rampen, crises en terrorisme: mensen maken zich er zorgen om. Omdat het allerlei sectoren in de samenleving raakt, is veiligheid niet alleen meer een zaak van politie, justitie en leger, maar ook van het bedrijfsleven. En van burgers zelf. Hoe ga je met veiligheid om? In de masteropleiding Besturen van veiligheid staan sociale en fysieke veiligheidsvraagstukken centraal.

Door de combinatie van wetenschap en werkveld word je een professional op het gebied van veiligheid. Je verbreedt je horizon en leert over de grenzen van je beroep te praten, denken en te handelen. Daardoor kun je mensen in het veld helpen en een strategisch veiligheidsbeleid ontwikkelen.

De master is ook in deeltijd te volgen. Je volgt dan op vrijdag overdag college en doet verder aan zelfstudie.

Diploma

MSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam