WO Bachelor

Bewegingswetenschappen

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd

Over deze opleiding

Is bewegen altijd goed voor je gezondheid? Waarom bezwijken sporters soms onder druk? Verwonder je bij Bewegingswetenschappen over het menselijk bewegen en bewonder het vernuft van het lichaam.

Tijdens de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen bestudeer je het menselijk bewegen vanuit verschillende invalshoeken. Bewegingswetenschappen is een pittige studie, die verschillende vakgebieden zoals biologie, wiskunde, natuurkunde en psychologie samenbrengt. Door middel van hoorcolleges, werkgroepen en practica verdiep je je in de bouw en werking van het menselijk bewegingssysteem en de aansturing daarvan door het zenuwstelsel. Met jouw academische kennis en praktische vaardigheden ben je straks in staat om oplossingen te vinden voor actuele vraagstukken op het gebied van gezondheid en sport, maar juist ook om als fundamenteel onderzoeker op het gebied van bewegen aan de slag te gaan.

Diploma

BSc
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam