WO Master

Bioinformatics and Systems Biology

Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bioinformatics and Systems Biology maakt grote hoeveelheden informatie over het genoom begrijpelijk, om zo de geheimen van het leven te ontrafelen.

Methoden als massaspectrometrie genereren zoveel data dat conventionele computermodellen dit niet meer aan kunnen. Om de gegevens toch te kunnen verwerken en analyseren, zijn er technieken nodig uit de bio-informatica, zoals sequentie-uitlijning, sequentie-assemblage en biostatistiek. Zo kunnen er voorspellingen gedaan worden over resultaten in de gezondheidszorg, en beslissingen gemaakt worden over gepersonaliseerde behandelingen van de patiƫnt.
Zowel bio-informatica als systeembiologie zijn interdisciplinaire onderzoeksgebieden. Deze master combineert moleculaire biologie en celbiologie, informatica en wiskundig modelleren om grote hoeveelheden data te integreren in de fundamentele kennis van de biologie. Je ontwikkelt een sterk gevoel voor wetenschappelijk onderzoek en een hoog niveau van abstract denken. Daarnaast leer je omgaan met de snelle ontwikkelingen op dit gebied.

Diploma

MSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 niet-EU/EER studenten8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam