WO Master

Biomolecular Sciences

Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ben je geïnteresseerd in de moleculaire werking van alledaagse gezondheidsproblemen zoals kanker, antibiotica of voedselproductie? Dan ben je bij Biomolecular Sciences aan het juiste adres!

De hedendaagse maatschappij heeft te maken met verschillende en steeds groter wordende problemen in de gezondheid. Betere medicijnen zorgen dat de bevolking ouder wordt, wat er toe leidt dat we leeftijdsgebonden ziektes als diabetes en alzheimer, steeds beter willen begrijpen om die aandoeningen te behandelen. Bacteriën worden antibiotica resistent waardoor we steeds nieuwe innovatieve antibacteriële geneesmiddelen moeten ontwikkelen. Dit brengt risico's met zich mee voor de voedselproductie die we nog niet altijd goed zichtbaar kunnen maken.
Om veilige behandelmethoden te kunnen ontwikkelen moeten we de moleculaire basis van de onderliggende cellulaire processen kunnen begrijpen. Bovendien krijgen we in de biomoleculaire wetenschappen steeds meer te maken met technologie. De Master Biomolecular Sciences is bedoeld om studenten voor te bereiden op een carrière binnen de internationale Life Sciences onderzoek gemeenschap.

Diploma

MSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 niet-EU/EER studenten8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam