WO Master

Communicatie- en Informatiewetenschappen: Journalistiek

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wie bepaalt in de praktijk eigenlijk wat nieuws is en hoe dat gebracht moet worden? In hoeverre en op welke manier heeft de manier van berichtgeving invloed op het publiek?

Journalistieke kwaliteit is meer dan feitelijk juiste berichtgeving. De manier waarop je het nieuws vertelt is even belangrijk. Mensen vormen een beeld van de werkelijkheid dankzij de woorden, verhalen en kaders van de journalistiek. Als journalist heb je dus een belangrijke taak. Journalistiek bedrijven doe je niet louter voor jezelf. Je werk heeft pas nut als het een publiek bereikt.

Deze uitgangspunten vormen de basis van de masteropleiding Journalistiek aan de Vrije Universiteit. Je gaat op onderzoek naar antwoorden op vragen als de volgende:
*Wie bepaalt wat nieuws is?
*Hoe kun je nieuws vormgeven?
*Hoe heeft de aard van het nieuws invloed op het publiek?
*Wat wil het publiek van de journalistiek?

Wil jij geïnspireerd worden door journalistieke wetenschappers en professionals dan is Journalistiek voor jou hét masterprogramma.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam