Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Amsterdam
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Tijdens de bachelor Criminologie aan de VU duik je in de oorzaken en gevolgen van criminaliteit en de verschillende soorten bestraffing.

Ben jij nieuwsgierig naar de achtergronden en ontwikkelingen van criminaliteit en heb je een kritische blik? Dan is de bachelor Criminologie aan de VU iets voor jou.

Criminologie aan de VU is de beste Criminologie bachelor in Nederland volgens de Keuzegids Universiteiten 2018 en de Nationale Studenten Enquête 2017 en 2018. Tijdens de bachelor leer je criminaliteit vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Vanuit het oogpunt van politie en justitie én van dader en maatschappij. Je onderzoekt de verschillende vormen van criminaliteit, waarom iemand een misdrijf pleegt en welke gevolgen dat heeft voor schade en slachtoffers. Je kijkt ook naar hoe criminaliteit kan worden voorkomen en bestraft.

Als criminoloog denk je kritisch. Daarom is er binnen de opleiding veel ruimte voor discussie over ethische kwesties. Waarom vinden we bepaalde gedragingen verkeerd en noemen we die crimineel? Welke effect heeft straffen en wat voor invloed heeft het als je iemand het etiket crimineel geeft? Daarnaast word je uitgerust met een stevige dosis kennis over methoden en technieken voor onderzoek, zoals interviewen en statistiek.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vrije Universiteit Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...


Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam

Contactgegevens Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam

De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's