WO Bachelor

Filosofie

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Zit de wereld en onze werkelijkheid inderdaad zo in elkaar als we denken? Met Filosofie onderzoek je zelf de werkelijkheid, onze perspectieven daarop en onze plaats in de wereld.

Hoe kunnen we goed van kwaad onderscheiden? Wat is het verschil tussen recht en onrecht? Hoe je deze vragen beantwoordt, zal altijd afhangen van jouw eigen opvattingen. In de studie Filosofie zul je verkennen wat de betekenis en gevolgen zijn van dit soort vragen, en hoe je deze vragen kunt benaderen.Daarnaast zul je kennismaken met de geschiedenis van de Filosofie. Het bestuderen van die geschiedenis zal je ervan bewust maken dat de betekenis van de grote filosofische vragen zoals: “Wat is de ziel?” of “Wat betekent het om een moreel wezen te zijn?” – in de loop van de tijd behoorlijk kan veranderen.
De bachelor Filosofie zal van jou een onafhankelijke denker maken. Je onderzoekt niet alleen de fundamentele vragen die in de filosofie gesteld worden, maar ook de relatie tussen filosofie, wetenschap en samenleving. Je zult getraind worden om kritisch over alle aspecten van filosofische vraagstukken na te denken, zowel vanuit theoretisch perspectief als vanuit praktisch en maatschappelijk perspectief. Onze opleiding is bedoeld voor studenten die de werkelijkheid willen begrijpen en willen bijdragen aan een betere wereld. Het kan ook volledig in het Engels gevolgd worden.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam