WO Master

Franse letterkunde

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Verdere verdieping in de rijke en eeuwenoude Franse literatuur.

Met een inmiddels gedegen beheersing van de taal ga je in het programma Franse letterkunde je kennis van de rijke literatuur, die wereldwijd en eeuwenlang in het Frans werd geschreven, verder verdiepen.In de werkgroepen komen tal van onderwerpen aan bod. Deze kunnen variëren van schilderromans, recente Canadese of immigrantenliteratuur tot cultuurhistorisch onderzoek rond Franse teksten uit de middeleeuwse Lage Landen.

Daarnaast volg je, samen met studenten Franse taalkunde, een werkgroep Literair Vertalen (uit het Frans). Ook het methodologisch belangrijke vak Literature & Society maakt deel uit van het programma. Je volgt dit met andere Letteren-studenten. En uiteraard ga je in je masterscriptie verslag doen van een eigen onderzoek. In de keuzeruimte, deels te vullen bij een andere universiteit, kun je je verder specialiseren in een door jou gekozen richting óf je kennis juist verbreden.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam