WO Bachelor

Geschiedenis

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hoe rook de slag bij Waterloo? Welke porno keek Lodewijk XIV? Verdient Michiel de Ruyter nou een standbeeld of niet? Geschiedenis aan de VU is veel meer dan met je neus in de boeken zitten.

Het verleden is een ander land, en onze docenten helpen je het pad erheen te vinden. Je leert dat je daarbij alles kunt gebruiken wat er maar van het verleden is overgebleven, dus ook niet-geschreven bronnen: schilderijen, voorwerpen, filmmateriaal, gebouwen en zelfs de verhalen van ooggetuigen helpen ons om een beeld te vormen van hoe het vroeger was. Wanneer we naar het verleden kijken, zien we vaak de mooie kanten ervan. Maar, de minder fraaie en met schuld beladen kant van de geschiedenis is net zo belangrijk. Onze docenten en onderzoekers kennen de maatschappelijke relevantie van historisch onderzoek en houden zich bij uitstek bezig met thema's die we nu belangrijk vinden: van milieuproblematiek en seksualisering tot racisme, genocide en de slavernijgeschiedenis. Want ook dat is de taak van een historicus: een stem geven aan de winnaars én de verliezers, en laten zien dat het verleden altijd nét wat gecompliceerder is dan het lijkt.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 niet-EU/EER studenten8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam