WO Master

Kunst- en Cultuurwetenschappen: Kunst, Markt en Connaisseurschap

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd

Over deze opleiding

Hoe schrijf je een onbekend werk toe aan een kunstenaar? Hoe kom je vervalsingen op het spoor? Dit soort vragen staan centraal in de masterspecialisatie Kunst, Markt en Connaisseurschap.

Een goed oog' is cruciaal voor kunsthistorici in de kunsthandel, museumwereld, en ook in academische kringen. De roep om wetenschappelijk getrainde kunsthistorici met een visuele kennis wordt de laatste jaren alleen maar groter, mede omdat het aantal vervalsingen toeneemt. Deze specialisatie binnen de Master Kunst- en Cultuurwetenschappen van de VU biedt je de gelegenheid om je ogen te trainen en oordeelsvorming met academische kennis te onderbouwen. De opleiding combineert een historisch perspectief op de kunst(handel) met specialistische verdieping in het vak. Tevens verdiep je je kennis in kunsthistorische methoden van analyse en toepassing daarvan op het gebied van stilistische, technische en inhoudelijke vraagstukken. Daarbij staat kunsthistorische en financiƫle waardering van objecten en het vormen van een gewogen oordeel centraal. De opleiding wordt verzorgd door docenten met ruim ervaring op dit terrein en gastsprekers die professioneel actief zijn in het museale en commerciƫle werkveld: conservatoren, galeriehouders, taxateurs en veilingmeesters die de deuren van hun musea, galeries en veilinghuizen ruimhartig voor je openen.

Diploma

MA

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam