WO Bachelor

Literatuur en Samenleving: Engels

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de opleiding "Literatuur en Samenleving: Engels" bestudeer je de Engelstalige literatuur op een eigentijdse manier. De opleiding wordt volledig in het Engels gedoceerd.

Dit programma biedt de kans om een klassieke opleiding Engelstalige literatuur te combineren met twee actuele specialisaties. Je leest Britse klassiekers zoals Shakespeare, Jane Austen, Oscar Wilde, en Virginia Woolf, maar ook hedendaagse romans uit andere Engelstalige landen, vanuit twee invalshoeken: literatuur in een veranderende wereld en literatuur in een visuele cultuur.

Veranderende wereld: Fictie reageert op grote omwentelingen in de samenleving. Denk aan de aanslag op de Twin Towers en de roman "Extremely Loud and Incredibly Close." Maar een verhaal kan ook zelf sociale veranderingen veroorzaken. Zo speelde "Uncle Tom's Cabin" een belangrijke rol in de afschaffing van de slavernij.

Visuele cultuur: Een verhaal wordt bijna nooit verteld met enkel woorden: vroeger werden romans voorzien van illustraties; tegenwoordig hebben boeken een afbeelding op de kaft. Hetzelfde verhaal kan worden verteld in zowel een roman als een film - denk aan "Pride and Prejudice." Het stripboek is de fase van de superhelden ontgroeid en behandelt nu zaken als de Holocaust in "Maus." De bestudering van literatuur is daarom onlosmakelijk verbonden met kennis over visuele cultuur.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 niet-EU/EER studenten8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam