WO Bachelor

Notarieel recht

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Speel dé beslissende juridische rol. De bachelor Notarieel Recht aan de VU is de beste van Nederland volgens de Keuzegids en de Nationale Studenten Enquête 2018.

Met Notarieel Recht kun je meer dan alleen notaris worden. Je wordt opgeleid voor de zakelijk-juridische dienstverlening waarin je je kunt bezighouden met de meest uiteenlopende zaken: van het tegengaan van fraude bij de doorverkoop van een pand tot de hervestiging van een groot hoofdkantoor na de Brexit. Je leert over erfrecht en huwelijkse voorwaarden, maar ook over hoe je waakzaam kunt zijn op witwassen. Met een pakket van slechts vier extra vakken kun je aan de VU het civiel effect behalen, zodat je ook de vervolgopleiding tot advocaat of rechter kunt doen.

Na de bachelor kun je doorstromen naar de master Notarieel Recht. Als je afgestudeerd bent, heb je verstand van civiel recht, maar ook van belastingregels. Dat is interessant voor werkgevers. Je kunt aan de slag bij notariskantoren, grote fiscale bedrijven, het kadaster, de gemeenten of beleggingsinstanties. Heb je wetenschappelijke ambities? Dan kun je ook als docent of onderzoeker bij een universiteit aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om na je bachelor de master Fiscaal Recht te volgen. Dan ben je zowel civielrechtelijk als fiscaal geschoold. Dat is een unieke combinatie.

Diploma

LLB

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam